Що бачили і про що запитували редактори районних газет під час відвідування компанії «Villa Milk»?

20 редакторів і 10 представників місцевої та обласної влади відвідали компанію «Villa Milk» у рамках престуру «Моя Вінниччина». Відвідини розпочалися з нашої ферми щасливих корів. Зараз на ній утримується понад пів тисячі корівок голштинської породи. Молочко дають 232 з них. Дійні корівки перебувають у корівнику, у комфортних умовах, на гумовому покритті, а процес доїння відбувається з музичним супроводом. Решта стада – вільно гуляє по оборі.

«Корівки дають молочко тричі на добу. Процес доїння відбувається завдяки сучасному обладнанню компанії «DeLaval». Процес проходить автоматизовано. Оператор не переносить доїльні апарати та супутнє обладання, вже виконує транспортна система, – переконує співзасновник компанії “Villa Milk” Михайло Федчишен. – Усі дані про кожну корівку виводяться на комп’ютер, що дозволяє слідкувати за надіями як кожної корівки окремо, так і усіх разом. У середньому на добу одна корівка дає 16–17 кг молока».

Компаньйон Михайла Федшичена, відомий на Вінниччині господарник і співзасновник компанії «Villa Milk» Павло Каленич, відповідаючи на запитання, чому виникла ідея побудувати молокопереробний комплекс, відповів:

«Нині на ринку молочної продукції ніби й вистачає, але якісної і натуральної обмаль. Тому ми вирішили створити молочний продукт завершеного циклу виробництва. У нас власні угіддя, власні корми, власна ферма і власний молокозавод – все це дозволяє виробляти молочну продукцію для людей, як для себе. Великі компанії нам не конкуренти, бо ми не орієнтовані на об’єми, наша мета – подати до столу якісне, корисне, смачне молоко – таке, як було в дитинстві».

Підприємство дотримується європейських стандартів та впроваджує сучасні технології виготовлення молочної продукції найвищої якості. Потужність молокопереробного комплексу «Villa Milk» складає 5 тонн молока на добу. Компанія пропонує до столу якісну, корисну і смачну продукцію. Виготовляє молоко, кефір, ряжанку, солодкий і класичний йогурти, бринзу та масло.

«Продукція заводу – це щось неймовірне. Молоко питиме навіть той, хто не є прихильником цього напою. Кефірчик – просто супер. Ряжанка, як сметана. Сметана, як масло. То яке ж тоді масло, постає питання і відповідь – неперевершене. А ще ж є йогурти з наповнювачами і без, та різні за смаками бринзи. Нас пригощали і ми переконались», – поділилася своїми враженнями редактор районної газети «Чечельницький вісник» Лариса Шабельник.

Полуничкою на тортику, чи б то у йогурті, стала презентація готельного комплекс на території заводу, який вже готовий приймати туристів і тих, хто хоче подивитися, як виробляється молочний продукт – із лану до столу.

«Під час престуру до Чечельницького району, відвідавши підприємство «Villa Milk», переконався, що це дійсно сучасний, комплексний підхід не лише у виробництві та переробці молочної продукції, а і розвитку зеленого туризму. Адже родзинка підприємства – це готель на території заводу, який планує приймати туристів, пропагуючи зелений туризм», – резюмував відвідини заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк.


Джерело окремих фото – “Чечельницький вісник”